Dogs only – Cats allowed

Thuisverpleegster Elisa (32) schoolde zich bij en opent hondentrimsalon

elisa in de krant

27/09/2018 om 05:57 doorStijn Van de Velde

 

Elisa was al altijd een grote dierenvriend en maakte daar haar beroep van. FOTO: SVG

LOVENDEGEM

Elisa de Smet opende hondentrimsalon ‘Dogs only, Cats allowed’. Ze gaf haar leven op die manier een totaal andere wending. “Na enkele moeilijke jaren was dat de beste beslissing die ik kon nemen.”

De 32-jarige Elisa werkte jarenlang als thuisverpleegster. “Het was niet meteen mijn droomjob, maar ik had er geen probleem mee om dat uit te oefenen. Toen ik ernstige rugklachten begon te krijgen, iets wat ik jammer genoeg erfde van mijn mama, begon een periode die steeds meer op een lijdensweg begon te lijken.”

Drie jaar geleden moest Elisa noodgedwongen stoppen met werken. “De pijn in mijn rug werd stilaan ondraaglijk. Een dokter zei me dat ik, indien ik zo voortdeed, binnen tien jaar in een rolstoel zou belanden. Dat was wel serieus schrikken.”

Twee jaar leefde Elisa van een ziekte-uitkering. “Ook privé ging het me in die periode niet voor de wind. Ik had het gevoel dat mijn leven tot stilstand was gekomen.”

Dierenvriend

Een bezoekje aan een hondenkapster met de hond van mijn broer zorgde voor de ommekeer. “Ik zag hoe het dier ervan genoot. Ik raakte aan de praat met de kapster en die vertelde me dat ik een opleiding kon volgen om hondentrimster te worden. Ik heb altijd al graag dieren gezien, dus dat leek me wel wat.”

Elisa schreef zich in voor een opleiding, maar aanvankelijk ging dat niet zonder slag of stoot. “Aangezien het niet om een knelpuntberoep ging, vonden de mensen van de VDAB dat ik beter iets anders deed. Maar ik was het beu om thuis te zitten en ben nog veel te jong om van een uitkering te leven. Ik zette dus door en dat was een de juiste beslissing. Na een jaar zat mijn opleiding erop en ging ik aan de slag. Mijn leven nam een tweede start.”

Fier

Elisa opende haar eigen hondentrimsalon: ‘Dogs only, Cats allowed’. “Zoals de naam al doet vermoeden richt ik me vooral op honden, al zijn katten ook welkom. Gaandeweg word ik beter in wat ik doe. Ik amuseer me. Ik ben weer bezig en voel me opnieuw nuttig. Ondertussen leerde ik iemand kennen en de rugpijn heb ik onder controle.”

“Mensen die me kennen, zeggen dat ik straal. Ze zien aan mij dat ik de tijd van mijn leven heb. Ik ben fier op mezelf dat ik heb doorgezet na een moeilijke periode. Ik dacht na over wat ik écht wilt doen, neem mijn leven zelf opnieuw in handen en ging ervoor. Het is een tip die ik iedereen kan aanraden.”

http://www.hondentrimsalon-lievegem.com

 

BRON: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180926_03786014